Заради мораториума върху заплащането от НЗОК през 2018 година на

...
 Заради мораториума върху заплащането от НЗОК през 2018 година на
Коментари Харесай

Радев с вето върху мораториума за нови лекарства

 Заради мораториума върху заплащането от НЗОК през 2018 година на избрани лекарствени артикули президентът Румен Радев наложи несъгласие върху част от Закона за бюджета на Здравната каса.
Президентът смята, че се основава друго отнасяне на здравноосигурените лица и се визира главно конституционно право, гарантиращо на жителите налична здравна помощ

Радев връща за преразглеждане на Народно събрание §6 от Преходните и заключителните разпореждания на закона, оповестиха от прессекретариата на президента.

Лимитираният финансов запас за здраве постанова усъвършенстване на разпределението, разходването и контрола на наличните средства. Това обаче не може да е за сметка на конституционните права на жителите и обществената правдивост, безапелационен е президентът.

Заедно с бюджета на касата депутатите приеха предложението НЗОК да не заплаща нови медикаменти, да не подписва контракти с нови лечебни заведения и контракти за нови клинични пътеки и отделения през 2018 година. Срещу смяната се оповестиха депутатите от опозицията, а пациенти излязоха на митинг.

Мораториумът за медикаментите визира 15 нови медикамента, които се очакваше да бъдат включени през 2018 година за възнаграждение от касата.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР